Αλλάζω τρία πράγματα!

photo

Είναι σημαντικό να συμμετάσχουμε σε αρκετές απο τις δραστηριότητες του παιδιού μας, όπως και να το συμπεριλαμβάνουμε στις δικές μας. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που μπορούμε να παίξουμε μέσα στο σπίτι μαζί με το παιδί μας, που στόχο έχουν να ερεθίσουν την φαντασία του, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την μετέπειτα νοητική ανάπτυξη του παιδιού.

 

Πολλοί γονείς παραπονιούνται ότι η καθημερινή ζωή παρουσιάζει εμπόδια στο να αφιερώνουν τον επιθυμητό χρόνο στο παιχνίδι με το παιδί τους -και έχουν δίκιο. Το μυστικό κρύβεται στην ισορροπία: δεν χρειάζεται να τα απομακρύνετε απο τα αγαπημένα τους παιχνίδια (αντικείμενα με τα οποία το παιδί απασχολείται μόνο του). Η ισορροπία ανάμεσα σε διαφορετικά είδη δραστηριοτήτων είναι η καλύτερη «τακτική παιχνιδιού» για ένα παιδί.

 

Κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Για κάποια παιδιά η δημιουργία φανταστικών «κόσμων» έρχεται πιο φυσικά απο άλλα, τα οποία χρειάζονται λίγο περισσότερη ενθάρρυνση. Παιχνίδια σαν τα παρακάτω είναι ιδανικά για να σπινθηροβολήσουν τη δημιουργικότητα και φαντασία των παιδιών, ειδικά στις ηλικίες 5-8.

 

 

Αλλάζω τρία πράγματα!

Ο παράγοντας της διασκέδασης είναι πολύ σημαντικός σε οποιαδήποτε δραστηριότητα μοιράζεστε με το παιδί σας. Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ ψυχαγωγικό και είναι σίγουρο ότι θα γίνει απο τα αγαπημένα του.

 

Σταθείτε όρθιος απέναντι στο παιδί και πάρτε μια πόζα -όσο πιο «σαχλή», τόσο το καλύτερο. Αφού σας παρατηρήσει, το παιδί κλείνει τα μάτια και μετράει μέχρι το δέκα. Ανοίγοντας τα μάτια, εσείς έχετε ήδη αλλάξει τρία χαρακτηριστικά της πόζας σας - για παράδειγμα, έχετε κουνήσει το πόδι, το χέρι, ή έχετε αλλάξει έκφραση. Το παιδί έχει ένα λεπτό στη διάθεσή του για να βρει ποιά τρία πράγματα έχετε αλλάξει στην πόζα σας. Μετά, φυσικά, αλλάζετε ρόλους.

 

 

Στα παιχνίδια που χρησιμοποιείται η φαντασία δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Παίζοντας και διασκεδάζοντας μαζί σας, εκείνο μαθαίνει να εμπιστεύεται τα δημιουργικά του ένστικτα και να ανοίγετα περισσότερο επικοινωνιακά. Αφιερώστε όσο χρόνο μπορείτε σε τέτοιες δραστηριότητες και θα δείτε σημαντική βελτίωση στην αυτοπεποίθηση και αυτοσυγκέντρωση του παιδιού σας.

 

 

Από τη Βάλια Γιάνναρου

Παρουσιάσθηκε πρόβλημα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα